Ana García Alcolea

ANA GARCÍA ALCOLEA. Secretaria General de la CS CCOO PV

Diplomada en Relacions Laborals i Màster en Prevenció de Riscos Laborals. vinculada al sindicalt des de 2003, ha sigut delegada sindical en ele sector del telemàrketing i ha participat en l’àrea de Salut Laboral en la Federació de Comunicació i Transports. Va formar part de l’equip de Formació Sindical de CCOO PV fins a la seua incorporació en la Comissió Executiva en el Xè Congrés de CCOO PV. Des d’aleshores ha ocupat la Secretaria de Formació i Ocupació fins a la seua elecció com a Secretaria General de CCOO PV en el XIIè Congres.

El XII Congrés de CCOO PV va finalitzat amb l’elecció d’Ana García com a secretària general de CCOO PV, per una àmplia majoria, 276 vots a favor i 32 en blanc. García encapçala una direcció de 14 persones, una Comissió Executiva de consens amb un alt grau de renovació i un 64 % de dones.

En la seua primera intervenció com a secretària general, García es va reafirmar en la defensa de la classe treballadora en les seues condicions de vida i de treball. “Tenim per davant importants reptes a superar, com la precarietat i la pobresa laboral, les bretxes de gènere entre dones i homes, l’atur, el futur de la joventut o les desigualtats socials”.García aposta per unes relacions laborals que garantisquen unes condicions de treball dignes: “El fet de tindre un treball no significa que no s’estiga en risc d’exclusió social i, això, no ho podem permetre”.

La dirigent sindical advoca per potenciar la formació per a l’ocupació al llarg de la vida laboral “i l’hem d’entendre com un dret irrenunciable que hem de valorar”. García també s’ha referit a l’erradicació de les bretxes de gènere i la necessitat de caminar cap a una igualtat real“Hem de posar tota la carn a la graella per impulsar la negociació dels plans d’igualtat en totes i cadascuna de les empreses”.

La nova secretària general defensa un model de creixement que situe en el centre les persones, però també l’entorn: “Hem d’aspirar a transformar el nostre model actual per un altre més sostenible mediambientalment, socialment i econòmicament. Tenim com a repte la transició justa i el desenvolupament dels projectes europeus que tinguen implantació al País Valencià”.

“En definitiva, volem sumar i treballarem des d’avui mateix per a valorar el que som: la Confederació Sindical al servei dels treballadors i de les treballadores i de la societat en el seu conjunt. Representem la major organització sindical, social i política del País Valencià, i això ens compromet a tots i a totes a guanyar el futur”, ha conclòs.

Anuncio publicitario
A %d blogueros les gusta esto: